Hoppa till sidans innehåll

NYHETER FRÅN SF


Svenska Ridsportförbundet ser nu över ridsportens strukturer för att se till att rutiner och regelverk är tydliga för alla och tillåter oss att agera. Samtidigt fortsätter vi att arbeta för att idrottens regelverk bättre ska fånga trygghetsfrågorn...
 
Svenska hoppeliten finns på plats när det har blivit dags för den tredje omgången av ATG Riders League. Deltävlingen hålls under Jönköping Horse Show och det är ett stjärnspäckat startfält som väntar.
 
Vill du bli chefredaktör för Sveriges största hästtidning? Svenska Ridsportförbundets medlemstidning är med sin upplaga på 125 000 exemplar den största tidningen i vår bransch. Häst & Ryttare utkommer fyra gånger per år.
 
Under helgen är det dags för deltävlingar i både Longines FEI Jumping World Cup och FEI Dressage World Cup i franska Lyon. Fyra svenska ryttare finns på plats.
 
Maria Nilsson är ny ordförande i Svenska Ridsportförbundets dressyrkommitté.
 
Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. För dig som tog Grönt kort innan 2011 finns en del nyheter inför 2022.
 
Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse har beslutat att subventionera priserna på ryttarlicenser och förbundslegitimationen inför tävlingssäsongen 2022.
 
Idrottsminister Amanda Lind var en av gästerna när Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friends genom satsningen Trygga Ledare, bjöd in till panelsamtal om barn och ungas trygghet inom idrotten.
 
Förbundskapten Fredrik Bergendorff har utsett landslaget i fälttävlan 2022, med utmanartrupp och en särskild Nations Cup-trupp. Och redan i november börjar planeringen för nästa års fälttävlanssäsong.
 
Tävlingarna på Elmia drar i gång på onsdag och det blir ett fullspäckat schema med bland annat Lövsta Future Challenge kval i både hoppning och dressyr.
 
Tre lag från två zoner har avancerat från Ridsportallsvenskan div I till Folksam Elitallsvenska 2022. Det är Sundsvalls RK, Stora Wäsby FK och Stockholms FK.
 
Nu är samtliga tio lag klara för lag-SM final i Folksam Ponnyallsvenska. Finalen rids 12-14 november på Strömsholm.
 
Louise Romeike och 6-åriga Madame d’Engelbourg Z genomförde unghäst-VM i fälttävlan prickfritt och slutade på sitt dressyrresultat 33,7 straffpoäng. Det räckte till en niondeplats i det prestigefyllda unghästmästerskapet.
 
De svenska hoppryttarna fortsätter att dominera internationellt. Henrik von Eckermann vann den sista deltävlingen av Global Champions Tour i Samorin, Slovakien. Dessutom är det klart att Peder Fredricson tar hem totalsegern i touren.
 
Patrik Kittel och Jeanna Högberg stod under lördagen för en ny svensk succéinsats i Hernings trestjärniga dressyr. Etta och tvåa i Grand Prix Special. - En riktigt stark prestation, säger förbundskapten Bo Jenå.
 
12

 

 

VÅRA SPONSORER

    

  

  

 

 

 

 

Postadress:
Falu RS - Ridsport
Box 33
79015 Sundborn

Kontakt:
Tel: 023771162
E-post: lena.sterner@telia.c...

Se all info