Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande – Nu blir det mera häst på Lugnet

22 AUG 2021 14:51
  • Uppdaterad: 22 AUG 2021 14:51

Hästar och ponnyer intar Lugnets Ridsportarena för en stor dressyrtävling i helgen med över 200 starter. Redan på fredag börjar tävlingen som i år innehåller en hel del spännande klasser. Lagtävling i division III och division II för häst, kval i SWB Riders Cup och för ponnyer bjuds på Elitserien för lag och som kronan på verket kval till Sweden International Horse show.

- Vi är laddade och taggade för att ta emot dessa ryttare och deras hästar, säger Therese Ek, tävlingsledare.

I år görs över 200 starter i klasser med olika svårighetsgrader. Tre lagklasser med division II och division III för storhäst i Dalarna och Elitserien i zon Nord för ponny.

- Det är alltid roligt med lagklasser som ger extra spänning i tävlingen, fortsätter Therese.

Falu Ryttarsällskap har nu arrangerat dressyrtävlingar i över 10 år och intresset håller i sig. Trots pandemin, som lamslog ridsporten i över ett år och som gjorde att vårens tävlingar fick ställas in, har nu tävlingsverksamheten kunnat öppna upp igen.  Och intresset är stort för att komma ut på tävlingsbanorna.

- Därför erbjuder vi detta år även ponnyryttare att tävla på vårt meeting. Hösttävlingen brukar annars bara vara öppen för storhästar, säger Lena Sterner, ordförande i Falu RS.

Falu Ryttarsällskap har många egna ryttare som tävlar i dressyr och har lag i både division III och II under helgen. Men även många andra ryttare i allt från lättare till svårare klasser som tävlar individuellt.

Många deltagare kommer också från andra distrikt såsom Värmland, Gävleborg, Stockholm etc.

Startlistor finns i appen https://online.equipe.com/sv/competitions/42864 där även onlineresultat presenteras under tävlingen.

Kontaktpersoner är:

Therese Ek, tävlingsledare
070-3233566

Lena Sterner, ordförande
070-2964928

 

Skribent: Lena Sterner
E-post: Adressen Gömd

 

 

VÅRA SPONSORER

    

  

  

 

 

 

 

Postadress:
Falu RS - Ridsport
Falu Ryttarsällskap, Box 33
79102 Sundborn

Kontakt:
Tel: 023771162
E-post: lena.sterner@telia.c...

Se all info