Hoppa till sidans innehåll

Ridhusregler


Grundschema
Svedens PK och Falu RS har ett varannan veckas schema för gamla och nya ridhuset. Vilken klubb som disponerar de olika ridhusen för lektioner/träningar finns i schema på klubbarnas hemsidor. De fria ridtiderna som finns angivna är till för alla ryttare med anläggningskort eller som betalar för enstaka ridpass. Dessa tider kan inte bokas. Även utebanan ingår i anläggningen och det krävs anläggningskort eller ridbiljett för att nyttja även den banan. Anläggningskort kan köpas av medlemmar i Svedens PK eller Falu RS.

Priser 2019
Helår, en häst 2.400 kr
Helår, flera hästar 2.860 kr (obs, gäller kalenderår 1 jan - 31 dec, dvs inte från datum som anläggningskortet löses)
Vår- eller hösttermin, en häst 1.450 kr
Vår- eller hösttermin, flera hästar 1.800 kr

Terminskort gäller från 1/1 - 30/6 respektive 1/7 - 31/12.

OBS! Man kan inte rida andras hästar på sitt anläggningskort, utan det gäller egen häst/hästar. Dvs ridhuskortet följer hästen(arna).

Medryttare till häst(ar) får använda löst anläggningskort.

Ridbiljetter för enstaka tillfällen (min 5 st) 600 kr, läggs i brevlåda i något av ridhusen. Kontroller genomförs. Ridhuskort samt ridhusbiljetter skall betalas på Ridhusbolaget Svedens Gård i Falun AB BG 5266-7011.

Bankgiro
Ridhusbolaget Svedens Gård i Falun AB BG 5266-7011. OBS att avgiften ska betalas innan ridning på anläggningen sker. Kontroller kommer att utföras.

Vid inbetalning, ange i vilken av klubbarna du är medlem.

Viktigt!
Ridhuskort samt ridhusbiljetter skall betalas på Ridhusbolaget Svedens Gård i Falun AB BG 5266-7011. OBS! Ertappas ryttare med att inte ha anläggningskort eller ha erlagt avgift/biljett för enstaka ridpass kan ryttaren stängas av från anläggningen. Har du frågor om ridavgifter/anläggningskort kan du kontakta någon representant för klubbarna.

Fri hopptid
En tid i veckan är det tillåtet att ta fram enstaka träningshinder (obs ej tävlingshinder). Fredagar mellan kl 18.30-20,00 (stora). Dagtid, dvs förmiddagar eller eftermiddagar innan fri ridtid kan enstaka träningshinder tas fram i stora ridhuset. Ha alltid dialog med andra ryttare i ridhuset.

Stängning av anläggningen
Ingen ridning får ske efter kl. 22.00 i något ridhus eller på ridbana (anläggningen är därefter stängd). Hjälmtvång gäller för all ridning på Svedens gård.

Mockning
Ska ske efter varje ridpass. Detta är särskilt viktigt för att ridhusbotten ska hålla. Skottkärror finns utanför manegen och när kärran är full ska den tömmas på dyngstacken. Se även till att mocka efter på gårdsplanen, runt hästsläpen om du transporterar din häst. Vi vill att anläggningen ska se fräsch och välkomnande ut för alla besökare/gäster.

Longering/tömkörning
Longering/tömkörning får nu också göras i både stora ridhuset och lilla ridhuset under förutsättning att det utförs på ett säkert sätt. Använd alltid hjälm och se upp på varandra!

Löshoppning
Vill du löshoppa din häst måste lilla ridhuset bokas.

Ta hänsyn till varandra
Vi vädjar till alla som vistas på Sveden att ta hänsyn till varandra och följa de säkerhetsrutiner som finns. Till exempel att knacka innan man går in i ridhusen för att uppmärksamma andra. Hålla säkerhetsavstånd till varandra osv.

Ansvarig för drift uthyrning m m
Det är Ridhusbolaget Svedens gård AB som sköter driften och som hyr ut anläggningen. Bolaget är helägt av Falu RS och Svedens PK.
Ridhusbolaget Svedens gård AB.

 

Uppdaterad: 14 MAR 2018 09:13 Skribent: Lena Sterner
Epost: Adressen Gömd

 

 

VÅRA SPONSORER

    

  

  

 

 

 

 

Postadress:
Falu RS - Ridsport
Box 33
79015 Sundborn

Kontakt:
Tel: 023771162
E-post: This is a mailto link

Se all info